U najlepšim tonovima mirisnog cveta lavande, osvanula je nova kolekcija kreatorke koja je svoj modni svet pastelnih boja osvežila novom, ali i mirisnom bojom – bojom lavande. Kao što su najbolji svetski pesnici za svaki opis koji su želeli da dočaraju koristili sinesteziju, tako i mi za boju ove kolekcije koristimo istu, jer ova boja jednostavno miriše! Prolećna, sveža i drugačija, ova boja donela je mnogo toga novog ne samo u kolekciju Spring/Summer 2018, već i u modnu estetiku samog brenda.

Na pistu modnih ostvarenja vraćaju nam se aksesoari – jedinstvene Mia i Aya torbice, koje su bojama, izradom i kvalitetom sve ostavile bez daha! Kakve su Mia i Aya? Mia je elegantna, prefinjena damska torbica, ima ručku pa je možete nositi na više načina, poput slavne Grace Kelly. Mia je omaž prošlosti, Mia je slatki nadimak koji u sebi sadrži sve ono što se do sada uradilo i postiglo a iza čega ponosno stojimo! A Aya? Ona je priča za sebe! Aya je mala torbica, koja vešto čuva sve ženske tajne i stvarčice, iako izgledom malena, može dosta toga da sakrije! Aya je zabavna, razigrana, nju ćete povesti kako u šetnju tako i u izlazak, ona je prijateljica svakog vašeg autfita, pogotovo ta mala srebrna koja je bila inicijalna kapisla za ostale Ay-e! A Mia&Aya, poput mame i kćerke u našem modnom svetu, osvajaju srca devojaka koje se raskošno zavrte u našoj haljini, pa im za taj savršeni okret fali samo mala torbica u ruci (dobro, jače polovine imaju drugu ruku da uhvate!). Teška je odluka Mia ili Aya, pa još lavanda, roze, plava ili bela !

A macaroons-i? Ne miriše pastelna ljubičasta boja samo na lavadnu. Ovde se naša sinestezija proširuje. Naša lavanda boja je i ukusna, ima sladak ukus kolačića macaroon, onog koji vas privuče svojim prefinjenim izgledom i bojom, a onda i slatkim ukusom koji se topi u ustima. U mašti naše nadarene kreatorke, ova inspiracija spojila se u savršenu scenografiju. Bio je izazov napraviti dva ogromna kolačića, da estetski ispune sve naše zahteve u tako predimenzioniranom obliku, a da zadrže i funkcionalnost na setu, baš onako kako smo zamislili. Stoga moramo reći, naši makaroons-i su pravo malo umetničko delo! Izradio ih je jedan vrhunski umetnik, vajar, na njihovoj izradi radilo se nedeljama, a najveći izazov bila je upravo boja . Te je i bojenje trajalo nedeljama. Jer, sve je u nijansama, i naša nijansa ima nijansu – dobro, to su već interne šale! Tako je spojena jedna celovita priča obojena bojom lavande za kolekciju Spring/Summer 2018: uskladili smo najfinije materijale sa najkvalitetnijim prirodnim kožama, uskladili smo scenografiju sa vizijom koju smo imali, i magija je nastala. Delimo sve njene deliće sa vama. Tako je lepše.