SS 2018
KOLEKCIJA

Pomerajući granice svoje modne imperije, a pri tome ostajući svojstvena i prepoznatljiva, nova kolekcija za proleće/leto 2018 kreatorke Mirjane Vujčić donosi svežu kreativnost u igri modernog i vanvremenskog stila. Eterična, ženstvena kolekcija ovog brenda predstavlja kako fuziju dve modne ere, prefinjenih 40-ih i modernog doba, tako i fuziju jednostavnih formi i upečatljivih detalja mašne i širokog rukava, koji ih svojom posebnošću obogaćuju.

Nežna silueta ženskog tela ostala je ideal unikatnih pastelnih modela, naglašavajući senzualnost nagih ramena i slojevite, ručno izrađene mašne koja pada sa jednog ili niz oba ramena. Poigravajući se sa dve modne dekade, a šapatom prizivajući estetiku prethodnih kolekcija, kreatorka Mirjana Vujčić svoje pastelno modno carstvo obogatila je nijansama nežne ljubičaste boje lavandinog cveta kao i blede, mint boje, koje u sinesteziji ukusa i boja neodoljivo podsećaju na simpatične poslastice macaroons.

Novi asimetrični kroj u jednostavnim formama modela Mirjane Vujčić ujedinjuje se pod dugogodišnjom težnjom brenda koji akcenat stavlja na neprolaznu žensku lepotu i zavodljivost. Midi haljine u nežnoj beloj i boji lavande, otkrivena ramena, pojas koji visoko ističe liniju ženskog struka, omaž su stilski neprevaziđenim 1940-im, koje je ova kolekcija prizvala i u obliku aksesoara: elegantne i prefinjene ženske torbice u pastelnim tonovima, koja svojom izuzetnom formom i pažljivim odabirom detalja, a pre svega predanom ručnom izradom, idealno zaokružuje modnu priču Mirjana Vujčić SS/2018.

Dinamičan prizvuk modernog i chic donosi ženska torba u metalik srebrnoj boji, koja svojim prefinjenim zlatnim detaljima i upečatljivim izgledom i stavom budi alter ego nežne moderne princeze u snažnu i samouverenu ženu sofisticiranog stila.

Estetika pastelnih boja i čistih formi ostali su zaštitni znak ovog brenda koji se kreativnošću dizajnera Mirjane Vujčić sve više uzdiže na lestvici vanvremenskog klasičnog stila, te je geslo Less is more ostalo u srži svakog modnog komada, a njegovu idiličnu postojanost nadogradili su detalji mašne, sveže boje i upečatljivi aksesoar za sezonu SS/2018.

Galerija kolekcije