SPRING/SUMMER 2019
KOLEKCIJA

Kada bi postojala nauka koja izučava misterioznu, tananu i neotkrivenu lepotu žene, mi bismo bili njeni najveći sledbenici tražeći večite odgovore i nadahnuće u njoj, Ženi. U kreativnim igrama noći, u previranju inspiracije, misli i ideja, među naborima čipke koja suptilno šušti u tišini, nastala je kolekcija koja je objedinila estetiku, ljubav i žar koji nas pokreće godinama.

Jednostavnost, svedenost i pomalo nečeg skrivenog što u sebi nosi svaka žena, iskre su koje su pokrenule nastanak kolekcije Mirjana Vujcic Spring/Summer 2019, koja u znaku najlepšeg cveta prikazuje ženu kao ideal stvaranja lepote. Naša inspiracija je snažna, samouverena, samosvesna žena koja korača neustrašiva u svom stavu, žena koja svoju nežnost nosi u svakom pokretu i gestu, senzualna, seksepilna i zavodljiva. Naši prepoznatljivi krojevi, jednostavne forme koje prate i suptilno naglašavaju žensku siluetu, obavijajući je najfinijim materijalima, deo su i ove kolekcije. Segmenti čipke pažljivo odabranog rada prožeti su kolekcijom kao omaž klasičnoj, romantičnoj lepoti koja nesputano vlada svetom vekovima. Bilo da je reč o dugim haljinama koje svojom elegancijom oduzimaju dah, poput zanosnih dama koje ispred milanske Teatro alla Scalačekaju najlepši koncert klasične muzike, žena koja nas je inspirisala za nastanak ove kolekcije poneće podjednako smelo i pantalone sa manžetnom na jednom od najseksipilnijih delova ženskog tela – tananom i vitkom zglobu, bluzu ili sako sa delićem svoje druge, pomalo „muške“ energije. Diskretno presijavanje rozikastih kristala u sinhronizovanoj igri suptilnog i sa merom odabranog detalja ukrašavaju modne komade koji tim skladom postaju pravo malo umetničko delo. Ruža kao inpiracija u boji tako i u lepoti svog cveta pronašla je najlepši odraz u ručno izrađenim cvetovima na reveru sakoa ili nizu koji pada niz bokove pantalona, dajući ženi odvažnost i jedinstvenost koju može da ponese u svakoj prilici. Prateći trendove, mi od njih stvaramo jedinstvene i nove, sa pečatom Mirjana Vujčić: suptilno, svedeno, nežno i ženstveno.

Poigravajući se sa aksesoarima u prethodnim SS18 i FW19 kolekcijama, nova kolekcija za sezonu Spring/Summer 2019 donela je pravo osveženje Mia i Aya torbicama, uz unikatne novčanike vrhunske izrade koji se sa njima savršeno uklapaju. Ova topla nijansa pastelno roze boje – Pressed Rose, sa primesom intenzivnijeg ružičastog tona poput pupoljka najlepše ruže koja se tek otvara i naše prepoznatljive tople, mlečno bele boje, učiniće da na trenutak mislima prizovete leto, rivu malog italijanskog ostrva kojom šetate u raskošnoj, prozirnoj midi haljini i Miom u ruci.
Po imenu ruže, podražavajući njene najlepše pojavne oblike i boje u nijansama Pressed Rose i nežno beloj, kolekcija Mirjana Vujčić Spring/Summer 2019 prava je stvaralačka i kreativna oaza, u čiju će lepotu da uroni svaki poznavalac i ljubitelj modnog pravca koji sledimo.
Budite ruža poput one iz rajskog vrta, koja se u mnoštvu sličnih, izdvaja svojom jedinstvenošću, nežnošću i lepotom koju je brend Mirjana Vujčić doneo i sa ovom kolekcijom.