Kada našoj kreatorki postavite pitanje koje počinje sa “Šta je bila Vaša inspiracija…”, postavili ste toliko često pitanje koje iziskuje uvek samo jedan odgovor: “Ljubav”. A sve što se često koristi, izgovara, nosi ili spominje naravno da se pohaba, izbledi, izgubi težinu značenja. Zato mi ljubav čuvamo za one posebne trenutke kada ćemo je predstaviti u pojavnom obliku jedne nove kolekcije, koja je uvek i samo – Ljubav. U toj reči saželi smo i rad i trud, posvećenost, brigu, požrtvovanje, neprospavane noći ali vama donosimo samo ljubav kao finalni produkt, jer njeno dejstvo je srž našeg rada.

Težeći da uvek ostane svoja i drugačija, Mirjana Vujčić i ovoga puta ostala je dosledna sebi i svom unikatnom stilu stvarajući kolekciju koja će laganim korakom iz onih nežnih tonova lavanda boje, detalja mašne i unikatnih torbi iz prethodne Spring/Summer 2018 kolekcije otvoriti modno poglavlje za nešto hladnije dane. Ako slutimo hladno i tmurno vreme, ne slutimo takve boje i raspoloženje. Ostajući dosledna pastelnim i nežnim tonovima, nova kolekcija donosi dve nove pastelne nijanse. Slične ali i drugačije, u korak sa svetskim trendovima ali istovremeno veoma “vanvremenski” van njih, kolekcija Fall/Winter 2019 donosi klasične, jednostavne forme čija nas elegancija zanosi i opija svake modne sezone. Rečenica koju često čujemo od naših klijenata, saradnika i pratilaca jeste upravo: “Čim sam ugledala tu venčanicu (haljinu, kaput,bluzu,pantalone…), znala sam da je Mirjana Vujčić!” Ima li veće potvrde da ste ostavili svoj pečat u modnom svetu nego pečat prepoznatljivosti? U sezoni Spring/Summer 2018  bila je to lavanda boja, nežna a tako snažna pa se razlila svuda oko nas i postala must have u bilo kom odevnom komadu ili aksesoaru, a naš ponos je što uspevamo da lansiramo trendove, u korak sa velikim svetskim dizajnerima, ali i pre njih. Skromnost je vrlina, ali činjenica je realnost koja je nadjača. Prelepa Armani haljina sa mašnom, zatim mašne na ramenu na haljinama Elie Saab, kolekcija  S/S18 Mirjane Vujčić koja je objavljena u avgustu 2017. godine.

Činjenice su moćne, njima se ne hvalimo već im se samo ponosno osmehnemo i idemo dalje, da kažemo  –  “trčimo” dalje da bismo stigli da izradimo komade iz jedne od najtraženijih kolekcija do sada a u isto vreme spremajući novu F/W 2019 kolekciju, nove izazove i ciljeve. Do sledećeg “Šta je bila Vaša inspiracija za ovu kolekciju”,

S ljubavlju #MV